wist U dat A.R.S. Elopta   al meer dan 30 jaar expert op het 10 en 11 meter gebeuren

oftewel '' het bakkie '' is ?

 

prJackson_mk2_nieuwkopie.jpg (47729 bytes)

The Legend Returns!

Een prachtig gemaakte Cb- zendontvanger die het hart zeker bij de ''oude '' rotten weer een stuk sneller zal laten kloppen,   voor het seizoen 2009 weer aanzienlijk verbeterd  ten opzichte van de oude modellen.

enige specs:

Kom langs voor meer info!

(let op bij dit soort bakken behoort u uiteraard ook een goede Antenne op het dak te plaatsen, uiteraard leveren wij diverse modellen)

magnum 257 _web.jpg (22910 bytes)

Een geheel Nieuwe CB-knaller!

Kom dit fraaie '' Export model""   ""live"" in de winkel met eigen ogen aanschouwen

vliegverkeer.JPG (8990 bytes)
Bekijk en beluister het vliegverkeer boven Nederland (ATC)
>klik op plaatje<


 

Het Allernieuwste model van TOP merk MAGNUM

de Omega forge SJ-45 (export)

magnumomegas45.jpg (27079 bytes)

If you liked the Delta Force you're going to love the Omega Force. We've been hearing about this radio for years and it's finally arrived! This baby will do over 45 watts PEP from a 2 watt dead key. The Omega Force will blow away just about any radio out there, with the exception of those with amplifiers. This radio also features AM/FM/SSB operation with RF Limited exclusive turbo echo and variable talkback.  If you've never owned a radio like this before prepare to be amazed. Like we always say, if you're looking for the most bang for your buck, check out the MAGNUM line of CB radios.

op zijn Nederlands '' een Beest ''

 


dan weer een wat voordeliger model namelijk de DANITA 240 danita_240.jpg (40323 bytes)

hoe voordelig dit bakje ook is, wij stellen toch altijd weer vast dat deze weer beduidend beter presteren dan de modellen die regelmatig worden aangeboden door dat bedrijf waar je alleen maar mag KIJKEN naar je te kopen spullen ! 

  1. 40 kanalen

  2. 4 Watt

  3. FM

  4. extra luidspreker aansluiting achterop ! ( P.A. )

  5. kanaal 9 / 19 NOOD kanalen !!!

  6. '' veel voor weinig '' gaat hier zeker op !

 

 


 

omdat het oog nu eenmaal ook wat wil wordt er door de firma ALAN / MIDLAND tegenwoordig als extra accesoire een verwisselbaar frontpaneel geleverd voor een beperkt aantal bakjes ( ideaal voor in uw ROLLS ROYCE ) alan 78_ plus extra frontje.jpg (57583 bytes)

kom langs om deze schoonheid '' Live '' te bewonderen !

 

 


intek_m_120plus.jpg (106773 bytes)

Een voor velen nog onbekend merk maar wij denken dat dit niet erg lang zal duren....

'' Made In Italy'' dus goed (Italie is al vele jaren HET CB land in Europa)
compact, eenvoudig te bedienen en met een prima geluidskwaliteit, dit gekoppeld aan de lage aanschaf prijs maken dit tot een uitstekend alternatief voor de veel gebruikte mobiele telefoon op vacantie al was het maar voor de telefoon kosten die u zo bespaart (roaming)

de specs:


Intek M-120 Plus

intek_cd-set.jpg (84976 bytes)

Voor diegene die snel aan de slag willen is er van Intek de M-120 Plus set, deze is binnen 3 minuten op vrijwel iedere auto aansluitbaar door de meegeleverde
Compact Magneet voet antenne en standaard sigaren plug aansluiting op 12 Volt .

Ook op vacantie is dit een niet te missen set , want snel inzetbaar en tegen extreem lage kosten door de hele wereld communiceren is nu gezien de lage prijs voor iedereen haalbaar!

specs:

 


 

En dan nu iets over de antenne!

wilson 5000.JPG (13994 bytes)Als  eerste   willen wij u de beroemde Wilson antenne voorstellen  in de wetenschap dat het vaak juist de antenne is die het verschil uitmaakt tussen '' Dx '' en  '' amper de straat uitkomen '' , deze antenne's zijn stuk voor stuk een garantie voor de best mogelijke zend en ontvangst ongeacht welke '' bak '' of '' kachel '' u verder mocht gebruiken, sterker nog ;wij adviseren zelfs om wat meer dan gebruikelijk aan de antenne te besteden  , immers de antenne zorgt ervoor dat uw signaal de ether in wordt gestraald ( een perfecte zender zonder antenne is immers alleen maar een mooi ding om naar te kijken !

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

wat trefwoorden uitgelegd:

 

 

 

lees verderop meer over deze op zich interrassante materie !

 


maasmikeen midlandcbbakkie.JPG (27021 bytes) Vervolgens willen wij u een ijzersterke combinatie voorstellen n.l. de ALAN 48 + met als extra de MAAS '' WAVE '' mike; als belangrijkste eigenschappen van deze twee componenten kunnen wij noemen :

 


Voor dat we verder gaan , wist u dat het heel belangrijk is dat u de z.g. S.W.R verhouding van uw antenne zo optimaal ( laag ) mogelijk houdt, dit om twee belangrijke reden , ten eerste: als de S.W.R. ( Standing Wave Ratio > Staande Golf Verhouding ) d.i. de verhouding tussen wat uw zender uitzendt en wat er ( als reflectie ) weer terug komt uit de antenne naar uw bak toe ) te hoog is b.v. een S.W.R van > 2 op 1 kunnen er twee dingen gebeuren namelijk u zal niet  het volle vermogen uit uw antenne kunnen zenden daar er dan veel vermogen terug gereflecteert zal worden naar de eindtrap van uw zender met als mogelijk tweede resultaat dat het zelfs mogelijk is dat u de eindtrap opblaast , onnodig u te melden wat voor efecten dit op uw humeur en vooral uw portemonnee zal hebben !.

ideaal is een S.W.R van rond de een ( 1 ) we zeggen dan op de bak '' hij staat een op een '' , bij deze ( ideale ) waarde wordt ALLE vermogen via de antenne uit de bak de ether ingestraald waardoor er niets kan beschadigen maar ( ook wel handig ) het zend bereik MAXIMAAL is,swr meter 221.JPG (7909 bytes)

Het moet hierbij wel opgemerkt worden dat met name de grote ( 5/8 golf ) basis antenne vaak niet helemaal door afstemmen van de lengte een op een zijn te krijgen we gebruiken hier dan vaak ook een zogenaamde MATCHBOX of antenne matcher voor bijvoorbeeld de hierbij afgebeelde van ZETAGIzetagim27mtcbox.JPG (10403 bytes)

overigens heeft u al een S.W.R. meter voor enkele tientjes.

 


What 4.6 watts can do

Voorjaar en Zomertijd '' kachel-tijd '' b.v. deze werkelijk sublieme BUIZEN liniear

liniear_klv400_buizen.JPG (13697 bytes) 400 Watt piekvermogen ( SSB )

( gebruik in nederland niet toegestaan wel EXPORT ! )

kom langs voor een '' LIFE '' demonstratie , u weet niet wat u hoort !

 


 

dan nog even dit :

het gebruik van Cb zend apparatuur in Nederland is uitsluitend toegestaan voorzover er sprake is van Cept goedgekeurde apparatuur ( Fm / 40 kanalen / 4 Watt) apparatuur die niet aan deze eisen voldoet ( Export apparatuur ) mag u WEL in huis hebben mits deze maar niet gebruiks gereed aangelegd is , elke ingebruiksname van deze apparatuur is NIET toegestaan en valt dan ook volledig onder de eigen verantwoordelijkheid van de ge(mis)bruiker !

A.R. S. elopta b.v. is dan ook op geen enkele manier aansprakelijk voor schade direct dan wel indirect ontstaan door de illegale ingebruikname van deze apparatuur

Tenslotte:

Indien u echt verre verbindingen wilt of moet opzetten met een hoge betrouwbaarheid voor zakelijk gebruik denk er dan aan dat elopta u ook een volledig Digitaal satteliet telefoon systeem kan leveren ( uit voorraad) hiermee bent u instaat om te communiceren over de gehele aardbol, voor meer info klikt u op onderstaand Iridium logo.

.logo _iridium_smal150.jpg (15127 bytes)

 


kom gezellig eens langs want we hebben regelmatig nieuwe ontwikkelingen die mogelijk nog niet door onze altijd drukbezette Webmaster op het Net zijn geplaatst.

ons adres is :

 

PrinsHendrikkade 153 , te Amsterdam. 1011 AW

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>wordt vervolgd<