Het nieuwe pager systeem voor de hulp diensten

 

Nieuw--- P2000 Scanner --- Pager !!!!

IMG_1050.jpg (775161 bytes)

  de Jupiter Pro (versie 9.1)
(Klik op plaatje voor meer info!)

(met ingang van 1 oktober 2007   de enigste manier
om nog  de Hulp diensten in Nederland te kunnen volgen
)

Dit in tegenstelling met de USA waar nog diverse grote steden Analoog te beluisteren zijn,
klik hiervoor op de navolgende link|:Live feeds

voor uitleg van de daar gebruikte '' Ten codes'' klikt u hier

 

 

TP-100_multicapcode48.jpg (50421 bytes)

 

UPDATE!
Naar verwachting kunt u binnenkort ook diverse politie (pers) berichten weer volgen middels deze p2000 pagers, daar men  in de regio Rotterdam  reeds een rechtsreekse koppeling heeft gerealiseerd tussen het meldkamer systeem GMS en P2000, zodra een melding bij de centralist  wordt uitgestuurd naar een noodhulp-eenheid wordt door het aanvinken van de P2000 link gelijktijdig deze ook via het paging-netwerk de ether ingezonden!

Er wordt hier gewerkt vanuit een vaste lijst met persmeldingen in de vorm van z.g ''aardcodes'' dus een beetje vergelijkbaar met het vroeger op de scanner te horen code '' Willem'' of ''Dirk'' maar gelukkig vaker een ''achtje'' (dronkenschap)
In het Rotterdamse schijnt met name de pers er al erg enthousiast over te zijn, wij denken dat Amsterdam nu niet kan achterblijven.

-----------------

Eindelijk, bijna 10 jaar en anderhalf  Miljard Euro(bijna drie Miljard guldens) verder is het er dan toch nog van gekomen , het volledig Digitale C2000 netwerk is ook in de regio groot Amsterdam met ingang van 1 oktober 2007 om exakt 10:45 volledig operationeel geworden, door een als immer fraai rijmende centraliste.

Dit systeem geeft dan eindelijk de door velen  zo gewenste ''rust'' in de ether , althans volgens een in fraai kostuum geklede politie chef tijdens de introductie van dit systeem.

wat dit gaat betekenen voor ons als burgers moet in de praktijk nog blijken want de pers is nu eigenlijk totaal afhankelijk geworden van de ''goodwill'' die er bij de  politie persvoorlichter heerst en ook zal dit de snelheid van bericht geving niet ten goede komen denken wij , niet voor niets vraagt de lokale omroep AT-5 middels een advertentie op hun website die wij graag hier herhalen een informatie nummer alarmlijn200.jpg (12623 bytes)voor de burger op zodat hun ''Hard-Nieuws'' televisie crews tijdig worden ingelicht van opkomend onheil.

Het ziet er naar uit dat wij ons bij deze situatie moeten neerleggen, wel is het zo dat u doormiddel van de bovenstaand afgebeelde P2000 pager een zeer groot aantal door brandweer , GG&gd en mogelijk ook de politie (nu nog niet zeker) uitgezonden dienst berichten kunt '' meekijken'' het is even wennen en lang niet zo realisties als het krakende geluid uit de oude en vertrouwde scanner maar lijkt ons beter dan niets.... kom lang voor een ''Life '' demo , u bent welkom.

  c2000 digitale portofoon simoco 400_webreddy.jpg (76259 bytes) portofoon C2000 (Simoco)van het eerste uur medio 2002 al bij ons in de winkel.

Men moet overigens ook niet de fout begaan te denken dat het hier over een volledig NIEUWE technologie gaat want wist u dat ( uiteraard de Amerikanen ) reeds gedurende de tweede wereldoorlog een digitaal gecodeerd  (encryptie ) systeem hadden voor communicatie tussen Amerika en Engeland ( zie the  SIGSALY story )op instigatie van de  Amerikaanse NSA   waarvan dit C2000 als een ver familie lid  moet worden gezien , verders zijn er ook nog een aantal grote problemen op te lossen m.n. op het gebied van de te verwachten zeer hoge DATA-rate die gezien het feit dat er geen onbeperkte bandbreedte aanwezig is nog veel roet in het eten kan gooien ( denk aan het net zo omhooggehypte en reeds nu al velen miljarden verslindende  UMTS verhaal ).

Het is in dit kader wel opvallend te moeten melden dat uitgerekend in het land waar de Digitale revolutie begonnen is  verhoudings gewijs juist erg weinig aan de digitalisering van allerlei telecommunicatie netwerken wordt gedaan ( met name op het uitgestrekte platteland wordt nog erg veel Analoog gewerkt ) vooralsnog alleen in enkele grote steden ( Los Angeles / APCO-25) en dan nog is er geen sprake van EEN systeem wat als heiligmakend kan worden beschouwd .

  Verders moet u dan ook nog bedenken dat al enige jaren sowieso de meest vertrouwelijk info niet meer over de '' porto'' gaat want deze wordt ondermeer met behulp van het M.D.T ( Mobiele Data Terminal   = een computer in de auto , welke overigens ook regelmatig door storing geplaagd is )over gezonden en de recherche werkt al jaren op de ( bijna ) niet af te luisteren G.S.M   ( BabbelBox )en op  diverse  D.V.P. ( Digital Voice Protection ) systemen zie ook de navolgende link : DVP

 

Als laatste  dan nog even deze twee dingen om over na te denken:

Hoeveel fraaie twee of drie persoons ''Logeerkamers'' met persoonlijke Bewaking en Verzorging  had men van een M i l j a r d Euro wel niet kunnen bouwen

En bent u erg tevreden over de probleemloze werking van uw DIGITALE G.S.M telefoon op het strand of  bijvoorbeeld Oud & Nieuwjaarsnacht ?

tussentijdse wijzigingen en fouten voorbehouden

tekst copyright A.R.S. Elopta B.V 2007

 radioflop.jpg (51138 bytes) bron: de Telegraaf

smallnew.gif (4345 bytes)'' Mission Impossible''smallnew.gif (4345 bytes)

 

moto_c2000-dataterminal.jpg (30784 bytes) moto_c2000-portos_2_webbreddy.jpg (53260 bytes) moto_c2000-portos_vertrouwe_webbreddy.jpg (59786 bytes)

tetra.gif (13691 bytes)

Wist u dat het ondermeer door de Brandweer gebruikte P2000 reeds te volgen is ?

En dat Elopta nu ook ''Digitale '' niet afluisterbare   portofoons in zijn assortiment heeft ?

 

 

logomuseummall.jpg (21579 bytes)

 

ook leuk: klik op foto over Spread Sprectrum Radio! heidi lamar (42957 bytes) (ook interessant voor de W-lan/wifi_logo.gif (3286 bytes)/8011.a.b adepten )

Most of the work done in Spread Spectrum throughout the'50s, '60s and '70s was heavily backed by the Military and drowned in secrecy. The GPS system is now the world's largest single Spread Spectrum system. Most of the details on GPS are now public .

 

kortom, wij blijven u van de allernieuwste ontwikkelingen op de hoogte houden !

 

 

disclaimer:

A.R.S elopta B.V is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de juistheid van de hier gepresenteerde gegevens, deze worden slechts zoals aangetroffen ''as is''

aan de lezer doorgegeven, aan de hier gelezen tekst kan men dan ook op geen enkele wijze aansprakelijkheid ontlenen.