logo1.gif (13716 bytes)Faq ( Frequent Asked Questions : Veel Gestelde Vragen )

 

( u kunt vragen per email naar ons opzenden waarbij wij op deze plaats het antwoord zullen zetten )

 

vraag: Wij hebben sinds kort een Baby, maar als wij bij de buren op visite zijn willen wij toch de kleine in de gaten kunnen houden, bij een grote winkelketen ( waar je alleen maar mag Kijken & Kopen ) hebben wij al wel twee verschillende baby-foons gekocht , maar het geluid en bereik is voor ons onvoldoende, heeft u een oplossing?

antwoord: Waarschijnlijk wel, Elopta verkoopt diverse typen Portofoons ( Walkie-talkies ) die standaard zijn uitgerust met een zogenaamde '' VOX '' schakeling, dit wil zeggen dat de porto op geluid ( woeste Baby geluiden  ) reageerd door te gaan zenden, het vermogen en dus ook het bereik van deze apparaten is vele malen hoger dan wat er als Baby-foon verder zoal in de winkel ligt, zelfs is het mogelijk de kleine ( of een ruimte ) d.m.v een video-bewakings camera continu in de gaten te houden,dit uiteraard ook draadloos, kortom alweer een reden om eens bij  Elopta langs te gaan .

 

vraag: ik wil zonder hoge telefoon kosten uren met mijn 90 jarige moeder kletsen die twee straten verderop woont , heeft u daar wat voor ?

antwoord: Natuurlijk je zou bijvoorbeeld een zogenaamde L.P.D. Portofoon voor dat doel kunnen nemen, deze zijn door iedereen eenvoudig vrij en zonder een       ( telefoon )abonnement te gebruiken ze hebben  (in de stad ) een bereik van ongeveer 400 meter , zijn zuinig met stroom ( ongeveer 60 uur op een setje goedkope zaklantaarn batterijen ) uitgerust met een belletje  en kunnen ook op vacantie ( auto en camping ) nog goed gebruikt worden !

vraag: ik heb een scanner gekregen van een kennis van mij maar wat voor frequenties moet ik er in zetten en hoe doe ik dat ?

antwoord: Wij verkopen scanner frekwentie boeken voor heel Nederland , maar als je eens in de buurt bent kun je ( gratis ) het beroemde ELOPTA lijstje van Amsterdam en omstreken meenemen , als je ook je scanner meeneemt vertellen we je gelijk hoe die freqs in de scanner te zetten !

vraag: vroeger luisterde  ik veel naar de Autotelefoon (ATF 1 2 en 3 ) , is het nu nog mogelijk om hiernaar te luisteren , ik hoor dat je een GSM telefoon niet kan afluisteren ?

antwoord: Inderdaad het (ANALOGE ) A.T.F. net is recentelijk opgeheven door de PTT , ten gunste van het moderne ( DIGITALE ) G.S.M net      ( Global System for Mobile communication ) waardoor er op de bekende z.g. autotelefoon frequenties een doffe stilte is gaan heersen , echter met een ''Breedband  scanner '' is het veelal nog steeds mogelijk om diverse ( analoge )telefoons te horen; het gaat hierbij met name om de zogenaamde '' Trunking of Traxis'' gerayleerde gesprekken , of de niet of onvoldoende beveiligde mobile huistelefoons  , als u met een gewone scanner naar de G.S.M freq's gaat luisteren is het enigste wat u hoort een zwakke ruis , het gaat hier immers om een DIGITAAL signaal wat u met een ANALOGE scanner aan het beluisteren bent , bovendien is dit signaal ook gecodeerd met een behoorlijk stevig codeer systeem , overigens is dit systeem wel degelijk af te luisteren alleen ( vooralsnog ) niet door de amateur zie bij de '' secret links !!! '' de artikelen over de diverse afluister methoden , wist u trouwens dat de G.S.M code is gekraakt !  , laat deze eenvoudige verhandeling maar eens zien aan dat handige neefje met die wiskunde knobbel en soldeer bout  , komt ie vast  wel uit  !! En anders moet u nog maar even wat geduld hebben want echt betaalbaar( en eenvoudig te bedienen ) zijn de decodeer koffertjes nog niet ( rond de US $100.000 ) Overigens mocht er meer schot in de zaak gaan komen dan kunt u er vanuit gaan dat A.R.S Elopta de eerste zal zijn die u met plezier zo een scanner zal willen leveren !

 

vraag: waarom zetten jullie nooit prijzen op je website ??

antwoord: om twee redenen , ten eerste geven wij in principe altijd een goede prijs ( mocht je ergens anders een product vinden voor een lagere prijs , laat het even weten , komen we meestal wel uit ), en ten tweede veranderen de prijzen op het moment zo snel dat het anders voor die arme webmaster niet meer te doen is om dit ( bijna dagelijks ) aan te passen , kom dus even naar de winkel voor de aktuele prijs ( misschien is er weer wat nieuws wat nog niet op de site staat ) .

vraag: Ik ga binnenkort te voet op Foto-expeditie naar Opper-Mongolie !

Ik wil mijn ( digitale ) foto's snel en veilig vanuit m'n tent naar Nederland kunnen sturen, hebben jullie daar iets voor?.

antwoord: Ja zeker wel, wij kunnen je een Inmarsat ( NERA ) portable Sateliet Telefoon en data communicatie systeem leveren wat wereld wijd toepasbaar is, en ( heel belangrijk ) zelfs onder de meest barre omstandigheden werkt, meer weten ?, maak dan een afspraak in de winkel met een van onze prof sateliet-telecom medewerkers.

 

 

vraag: Ik weet niet zeker of ik nu nog een scanner ga kopen want ik hoor dat er binnenkort niets meer te ontvangen zal zijn ?

 

antwoord: Volgens de laatste berichten in de pers zal het op zijn VROEGST einde 2005 worden voordat er enige overheids diensten ( politie / gg & gd / brandweer ) voor spraak op het nog geheel nieuw te bouwen (geraamde  kosten 2 Miljard NLG ) volledig DIGITALE  C2000 netwerk zullen kunnen overschakelen , waarbij we er dan ook nog maar gemakshalve vanuit gaan dat dit systeem ook in de praktijk zal werken , wat in het geheel nog niet zeker is daar wij weten dat een digitaal  radio systeem  in de praktijk behoorlijk storings gevoelig is ( zie het hier in Amsterdam enige tijd gebruikte en ook volledig geflopte peperdure digitale systeem voor de Taxi ) immers , als er teveel data verloren gaat tijdens transmissie komt het bericht totaal niet meer aan , in tegenstelling met een analoog systeem waarbij het geluid wel kraakt en ruist maar veelal toch nog de andere kant bereikt !, verders moet u dan ook nog bedenken dat al enige jaren sowieso de meest vertrouwelijk info niet meer over de '' porto'' gaat want deze wordt met behulp van het M.D.T ( Mobiele Data Terminal   = een computer in de auto )over gezonden en de recherche werkt al jaren op de ( bijna ) niet af te luisteren G.S.M , toch zal er met name op een breedband scanner nog zeer lang veel leuks te horen blijven , denk maar aan zendamateurs en allerlei portofoons, die ook veel in de beveiliging worden gebruikt .