Satphones


sateliet telefonie (Satphone's)Wij zijn dealer van drie sateliet systemen:
Motorola Iridium (USA)
Thuraya (Arabisch)
en Inmarsat (niet landgebonden)

Wij zullen de overeenkomsten en verschillen de revu laten passeren:

Het Amerikaanse Iridium systeem bestaat uit een groot aantal (66)op lage hoogte rond de aarde draaiende satelieten (LEO's) die hiermee in staat zijn om  waar  u zich ook ter aarde bevind een goede dekking te geven tot zelfs op de beide polen aan toe!
Het systeem staat een goede kwaliteit spraak en data verkeer toe, wij leveren ondermeer de Motorola 9555 handset welke in bediening net zo eenvoudig is als een standaard GSM maar tevens ook erg stevig van uitvoering is zodat u hem ook in zware weersomstandigheden kunt blijven gebruiken.


U kunt bel minuten middels een prepaid kaart inkopen of gelijk een bel-abonnement aangaan , afgerekend word er in US-Dollars , dit kan voor ons Europeanen op dit moment dus wel gunstig uitkomen, u moet rekenen op een tarief van 1.50 Dollar/ minuut e.e.a afhankelijk van de locatie en koers.


Het tweede veelgebruikte systeem is het van oorsprong Arabische Thuraya, dit systeem heeft (nog) niet de dekking van Iridium omdat de satelieten vooral rond de evenaar hangen maar maakt gebruik van een aantal compactere telefoons die op het oog al bijna niet meer te onderscheiden zijn van ''gewone'' GSM's dit kan belangrijk zijn bij de toepassing in expedities waar immers elke kilo  al een teveel is om mee te zeulen, ook is het werken ermee dus ook onopvallender .... 
Nadeel van bij het gebruik van de Thuraya telefoon is wel dat , omdat het  inwezen om aangepaste GSM telefoons gaat, men soms per ongeluk via het locaal aanwezige GSM netwerk staat te communiceren , waardoor de gebruiker eenmaal thuis aangekomen alsnog met hoge GSM ''Roaming'' kosten wordt geconfronteerd...
deze functie is overigens wel in het menu van de telefoon uit te schakelen maar is wel iets om op te letten.

Ook voor dit systeem leveren wij prepaid beltegoed kaarten en de telefoons
Resumerend dus een prima systeem voor de tropen echter niet inzetbaar rond de polen.


Het derde grote systeem is gelijk het oudste en daardoor ook meer op '' proffesionals'' en de doorgifte van veel DATA gerichte INMARSAT dit wordt door bijvoorbeeld de (Mini-C terminal) ENG ploegen van CNN gebruikt.
Maar ook in de scheepvaart( INMARSAT-C) worden middels dit wereldwijd  dekkend systeem vele honderden schepen per dag gevolgd.

Op aanvraag kunnen wij hiervoor ook apparatuur leveren.


0.00Aantal